Home

De nieuwe Opel Corsa!Lichter, dynamischer en geavanceerder dan ooit

Opel Corsa

Hij is leuk he, de nieuwe generatie Opel Corsa? Hij is bovendien veelzijdiger dan ooit. Naast de volledig elektrische Corsa-e introduceert Opel nu de versie met brandstofmotor. Direct vanaf de introductie in juli 2019 is de Corsa leverbaar met benzine- en dieselmotoren met vermogens variërend van 55 kW (75 pk) tot 96 kW (130 pk). Ook maakt een automatische achttrapstransmissie zijn debuut. Alle motorvarianten kenmerken zich door een bescheiden brandstofverbruik en veel rijplezier.

Opel Corsa

Vedergewicht

Dat rijplezier wordt nog eens versterkt door het lichtgewicht platform en de lage zitpositie. De zesde generatie Corsa is maar liefst 108 kilogram lichter dan zijn voorganger! 108 kilogram! Zet maar eens 108 kilopakken suiker naast elkaar. Dat zijn er een heleboel. Dankzij zijn geavanceerde rijassistentiesystemen, slimme infotainmentsysteem en de kenmerkende prijs-kwaliteitverhouding behoort de Opel Corsa tot de top van het B-segment.

Opel Corsa

Adaptieve LED Matrix-verlichting

De Corsa zit vol met technologieën die je normaliter in auto’s uit hogere segmenten vindt. Adaptieve LED Matrix-verlichting is bijvoorbeeld voor het eerst leverbaar in deze klasse. Elke koplamp bestaat uit acht LED-units die door een high-res frontcamera aangestuurd worden. Die registreert de verkeerssituatie en past op basis daarvan de lichtbundels aan om tegenliggers niet te verblinden. Handig toch?

Opel Corsa

Deukjes voorkomen

Behalve LED Matrix-verlichting is de Corsa verkrijgbaar met diverse rijassistentiesystemen. De radarondersteunde Adaptive Speed Control en Flank Guard helpen – bij snelheden lager dan 10 km/u – om deukjes en krassen op de flanken te voorkomen. Ook een dodehoeksensor en parkeerhulpsystemen zijn verkrijgbaar.

Opel Corsa

Multimedia Navi Pro

Er zijn twee nieuwe multimediasystemen verkrijgbaar in de Opel Corsa. Het 7-inch Multimedia Navi-touchscreen en een 10-inch Multimedia Navi Pro-touchscreen bieden de inzittenden maximale connectiviteit. Het biedt ook toegang tot de nieuwe ‘Opel Connect’-telematicadienst. Real-time informatie over het verkeer, de brandstofprijzen, contact met pechhulpdiensten en Emergency Call zorgen voor extra gemoedsrust.

Opel Corsa

Vanaf juli 2019

De nieuwe Opel Corsa is vanaf juli 2019 te bestellen. Tot de standaarduitrusting behoren Forward Collision Alert met automatische noodremfunctie en voetgangersherkenning, rijstrookassistent, verkeersbordherkenning en cruise control met snelheidsbegrenzer. Bijna te veel om op te noemen. De Corsa is verder verkrijgbaar als aantrekkelijke Edition, sportieve GS Line of chique Elegance. Welke kies jij?