Skip To Content
Home

Opel maakt elektrisch rijden bereikbaarVan elektrische Corsa tot aan elektrische Vivaro

Opel

Of het nu gaat om de nieuwste verlichting, innovatieve veiligheidssystemen of een luxe standaarduitrusting, Opel loopt als het gaat om innovatie voorop. Nu wordt er hard gewerkt aan de elektrificatie van het modellengamma, waardoor iedereen in de toekomst elektrisch kan rijden. Van compacte Corsa tot aan praktische Vivaro.

Een pionier

Lang voordat elektrisch rijden doorbrak, experimenteerde Opel al met elektrische auto’s. In de jaren zeventig werd er bijvoorbeeld veelvuldig getest met de Opel Elektro GT, een volledig functionerende sportauto die was voorzien van een elektrische aandrijflijn. In 2009 wist Opel de wereld opnieuw te verbazen met de Ampera. Een volledig elektrische auto met range extender en laadmogelijkheid. Dankzij de combinatie van een 150 pk sterke elektromotor en een 1,8-liter range extender was de elektrische Ampera perfect voor dagelijks gebruik.

Elektrisch en praktisch

In 2016 verlegde Opel opnieuw de grenzen van het elektrisch rijden door de Ampera-e te presenteren. Een volledig elektrische gezinsauto uitgerust met een 204 pk sterke elektromotor en een 60 kWh lithium-ion-accupakket. Daarmee is de Ampera-e in staat om - volgens de strenge WLTP-cyclus - 380 kilometer te rijden op één acculading. Het zou geen echte Opel zijn als hij ook niet lekker praktisch is. De 4,16 meter lange Ampera-e heeft een bagageruimte van 381 liter en zelfs 1.274 liter als je de achterbank neerklapt.

Een echte Opel

Binnenin de Ampera-e krijg je ook veel waar voor je geld door de standaard aanwezige verwarmbare voorstoelen, een verwarmbaar stuurwiel en het Intellilink-infotainmentsysteem met smartphone-integratie via Apple Carplay. Dankzij de scherpe vanafprijs van € 46.699,- en 4% bijtelling is hij ook voor de zakelijk rijder zeer aantrekkelijk.

De geëlektrificeerde toekomst

De Ampera-e vormt de start van het elektrische modellenoffensief van Opel. Later dit jaar komt de volledig elektrische Opel Corsa op de markt die een actieradius van ongeveer 340 kilometer heeft. Liever een stoere SUV? In 2020 start de productie van de volledig elektrische MOKKA X. Ook de nieuwe Vivaro krijgt een volledig elektrische variant. Tot slot maakt in 2019 ook de Opel Grandland X PHEV zijn opwachting: een 300 pk sterke plug-in hybride waarmee 50 kilometer emissievrij kan worden gereden. Zo maakt Opel elektrisch rijden voor iedereen bereikbaar.