Home

IAA 2019: hoog bezoek op de Opel-standBondskanselier Angela Merkel op visite bij Opel

Opel IAA 2019: Bondskanselier Angela Merkel

Opel heeft op de 68ste internationale autotentoonstelling IAA in Frankfurt diverse wereldprimeurs. Zelfs voor niemand minder dan bondskanselier Angela Merkel zijn die auto’s interessant. Ze kwam dan ook graag een kijkje nemen.

Elektrificatiestrategie

Angela Merkel heeft de autoshow officieel geopend voor het grote publiek en bracht daarnaast ook een bezoek aan de stand van Opel. Bij het ‘OPELHAUS 120’ werd zij door Michael Lohscheller – de CEO van Opel - uitgebreid geïnformeerd over de nieuwste modellen van Opel en de elektrificatiestrategie. Want wist je bijvoorbeeld al dat Opel vanaf 2024 van elk model een geëlektrificeerde variant uitbrengt?

Diverse primeurs van Opel

Opel presenteert op de IAA drie geëlektrificeerde modellen, te weten de volledig elektrische Opel Corsa-e met een actieradius van 330 kilometer (WLTP), de stoere Corsa-e Rally en de Opel Grandland X Hybrid4 plug-in hybride. Ook de nieuwe Opel Corsa en vernieuwde Opel Astra zijn primeurs. Al deze modellen worden getoond op de IAA in een zogeheten ‘OPELHAUS 120’: een herinnering aan 120 jaar autoproductie in Rüsselsheim. De IAA in Frankfurt is tot en met 22 september 2019 geopend voor publiek.

Opel IAA 2019: Bondskanselier Angela Merkel