Home

Een blik op de toekomst van Opel-designDesignbaas Mark Adams blikt vooruit

Opel Designbaas Mark Adams

Opel stippelt onder de noemer PACE! zijn toekomst uit. Ook Mark Adams, Opel Head of Design, blikt vooruit op de toekomst. In deze video vertelt Mark wat we kunnen verwachten van het design van toekomstige Opel-modellen. Ook geeft hij antwoord op de volgende drie vragen:

Hoe kan Opel-design onafhankelijk blijven binnen Groupe PSA?
“We hebben hard gewerkt aan een nieuwe, frisse ontwerpvisie die puur en sterk van karakter is en die past bij onze merkfilosofie: Duits en zeer spannend. Ik kon deze visie - samen met alle andere merken - eind vorig jaar presenteren aan de topmanagers om de onafhankelijkheid van een Duits merk binnen Groupe PSA te garanderen. Ik heb een goed gevoel als ik zie waar we naartoe gaan. Helaas kan ik op dit moment geen verdere details bekendmaken.”

Wat kunnen we verwachten van de nieuwe Opel-designtaal?
“We zullen met een spannend en sterk ontwerp komen. Daarbij gaan we een nieuw gezicht met een zeer sterk karakter ontwikkelen voor alle toekomstige modellen. Ook de afwerking wordt van een nog hoger niveau. We blijven streven naar prachtige, sculpturale vormen die bovendien worden geënsceneerd door Duitse precisie. En voor het interieur ontwikkelen we een nieuwe "Human Machine Interface.”

Welke rolt speelt design bij het succes van PACE!?
“Het belangrijkste is dat we blijven uitblinken zodat we ons klantenbestand kunnen blijven vergroten. Dit verhoogt ook de merkwaarde. Ten tweede hebben we intensief gewerkt aan een portfolio voor de toekomst. Aangezien de automarkt drastisch aan het veranderen is, komt er veel creativiteit bij de ontwikkeling kijken. Daarnaast hebben we een sterke componentstrategieën nodig. We moeten de schaalvoordelen vergroten. Dat zal van ons uiteindelijk een veel sterker bedrijf maken.”

VIDEO: