Home

Hoe werkt Apple CarPlay?Apple CarPlay net wat leuker bij Opel.

Opel Apple CarPlay

Dankzij Apple CarPlay is je iPhone onderweg in de auto uitstekend bruikbaar. Superhandig natuurlijk, maar hoe werkt Apple CarPlay eigenlijk en waarom is het bij Opel net wat leuker dan bij andere merken?

Vanaf iPhone 5

Allereerst: wat is Apple Carplay? Het antwoord is heel simpel: het is een besturingssysteem ontwikkeld door Apple zodat je iPhones – geschikt vanaf de iPhone 5 - naadloos kunt koppelen met het infotainmentsysteem in de auto. De bekende layout van de iPhone wordt daarbij behouden. Diverse telefoonfuncties (bellen, sms’en, muziek, navigatie) kun je zo probleemloos en op een veilige manier in de auto gebruiken.

Opel Apple CarPlay

iPhone detecteren

Het koppelen van de iPhone is kinderlijk eenvoudig. Dankzij de USB-Lightning kabel maakt je telefoon contact met jouw infotainmentsysteem. Het IntelliLink-infotainmentsysteem in de Opel detecteert automatisch dat er een iPhone is aangesloten en toont een Apple CarPlay-icoon op het touchscreen. Een druk op het icoon is voldoende om Apple CarPlay tot leven te wekken.

Opel Apple CarPlay

Siri, dat is pas handig!

Ook handig is dat Siri – de spraakhulp van Apple – functioneert in de auto. Aangezien Apple CarPlay is gericht op veiligheid, kun je eigenlijk alles aansturen met je stem. Via de voice control knop op je stuurwiel activeer je spraakbediening en Siri meldt zich onmiddellijk. Zeg “Bel Johan Claassen” – dat is toevallig de topman van Opel Nederland – of vraag “Heb ik ongelezen berichten?” Siri heeft op vrijwel alle vragen en opdrachten een passend en bruikbaar antwoord. Ook handig: Siri leest je ongelezen berichten voor en via spraak-naar-tekst kun je een bericht antwoorden.

Opel Apple CarPlay

Apple CarPlay leuker bij Opel

Niet alle apps zijn geschikt voor Apple CarPlay. Momenteel kun je bellen, sms’en, muziek luisteren via Apple Music of Spotify, navigeren via Maps en verder ook Podcasts en audioboeken beluisteren.  Bij Opel krijg je bovendien nog een leuke extra met geïntegreerde 4G Wi-Fi-verbinding. Zo kun je in bijna alle landen in Europa muziek streamen, zonder dat het data van je telefoonbundel kost. Apple CarPlay is leuk dus, maar bij Opel net even wat leuker dan bij de rest.

Handige handleidingen

Op onze website staat nog veel meer handige informatie over de bediening van de IntelliLink-infotainmentsystemen die geschikt zijn voor Apple CarPlay. Daar lees je ook in detail hoe je de telefoon moet koppelen.