Skip To Content
Home

Opel Combo-e Life: dit moet je wetenBroertje van Opel Combo-e bestelauto

Opel Combo-e Life

De nieuwe elektrische Opel Combo-e bestelauto krijgt er een broertje bij in de vorm van een volledig elektrisch aangedreven personenversie. Hij heet Opel Combo-e Life en staat dit najaar in de showroom. Dit moet je weten!

Krachtig!

De Opel Combo-e Life maakt gebruik van dezelfde techniek als de Combo-e bestelauto. Onder de motorkap ligt dus een krachtige elektromotor van 100 kW (136 pk) en 260 Nm aan koppel. Daarmee accelereert de Combo-e Life van 0 naar 100 km/u in slechts 11,2 seconden. De topsnelheid is begrensd op 130 km/u, zodat hij ook geschikt is voor snelweggebruik. Dankzij een geavanceerd regeneratief remsysteem win je tijdens afremmen extra energie terug.

Opel Combo-e Life

Snel op te laden

De Combo-e is in Nederland standaard uitgerust met een krachtige driefase 11 kW on-boardlader. Daarmee is de batterij - die bestaat uit 216 cellen en 18 modules en onder de vloer geplaatst – ook thuis weer snel op te laden. Bij gebruik van een openbaar 100 kW DC-snellaadstation duurt het opladen tot 80 procent van de accucapaciteit ongeveer 30 minuten. Afhankelijk van de omstandigheden is op een volle 50 kWh lithium-ion batterij een actieradius mogelijk van 280 kilometer (WLTP). Ook handig om te weten: de Opel Combo-e Life mag 750 kilogram geremd trekken.

5 of 7 zitplaatsen

Doordat de batterij onder de vloer is geplaatst – tussen de voor- en achteras – gaat er geen kostbare interieurruimte verloren. In een auto als de Combo-e Life is dat extra belangrijk, want het is natuurlijk een familie-auto met vijf of zeven zitplaatsen. Ook zorgt de plaatsing van de batterij voor een lager zwaartepunt, waardoor de stabiliteit in bochten verbetert, voor extra rijplezier.

Opel Combo-e Life

Twee lengtematen

Opel levert de Combo-e Life in twee lengtematen, 4,40 meter en 4,75 meter, en met vijf of zeven zitplaatsen. Daarmee is dit model ook aantrekkelijk voor taxibedrijven. De korte vijfzitter biedt 597 liter bagageruimte, de lange versie 850 liter. Door het neerklappen van de stoelen achterin is de ruimte uit te breiden naar 2.126 liter en in de lange versie zelfs tot 2.693 liter.

Opel Combo-e Life

Laadlengte

Met de optionele, neerklapbare passagiersstoel voorin is er voldoende laadlengte voor het meenemen van bijvoorbeeld een surfplank. Bij beide lengteversies is te kiezen voor een achterbank die in twee delen (60/40) is neer te klappen. Elke zitplek is standaard voorzien van Isofix-bevestigingspunten voor kinderzitjes.

Infotainment

Verder is er uitgebreide infotainment in de vorm van Mutlimedia Radio en Multimedia Navi Pro met een grote 8,0-inch touchscreen en topconnectiviteit. Beide systemen zijn voorzien van smartphone-integratie via Apple CarPlay en Android Auto. Kortom: een meer dan complete familie-auto.

Opel Combo-e Life