Home

Opel Commodore is Abraham!50-jarig Commodore-jubileum op Silvretta Classic

Opel Commodore 50 jaar

Feest! De Commodore A verscheen in 1967 op de markt en dat betekent dat de Opel Commodore in 2017 zijn vijftigste verjaardag viert! Bij dit mooie moment staan we natuurlijk even stil. Nou ja, stil. We vieren het 50-jarig jubileum van de Commorode tijdens de 20ste Silvretta Classic van 6 tot 8 juli: een schitterende klassiekerrally door de Oostenrijkse Alpen. We gaan dus vooral rijden!

Opel Commodore 50 jaar

Vlaggenschip

De Opel Commodore verscheen vijftig jaar geleden als het nieuwe vlaggenschip van Opel. Hij had een 115 pk sterke 2,5-liter zescilinder lijnmotor. En als GS met twee carburateurs – die een jaar later kwam - leverde de krachtbron zelfs 130 pk.

Opel Commodore 50 jaar

Vier exemplaren

Tijdens Silvretta Classic klassiekerrally brengen we vier exemplaren van de Commodore type A, B en C bij elkaar, allemaal afkomstig uit de Opel Classic collectie. Voor die auto’s hebben we natuurlijk ook bestuurders nodig. Daarom hebben we merkambassadeur en winnaar van de 24 uur van Le Mans, Joachim Winkelhock, uitgenodigd. Hij zal het Opel Classic team leiden in deze klassiekerrally door Montafon.

Opel Commodore 50 jaar

Grand Sport/Einspritzung

Winkelhock neemt plaats aan het stuur van een Commodore B GS/E (Grand Sport/Einspritzung) uit 1972 met een vermogen van 190 pk. Als moderne twist vergezelt de nieuwe Insignia Grand Sport als voortzetter van de GS-naam de iconische Commodore-modellen.

Opel Commodore 50 jaar

Oostenrijkse Alpen

De Silvretta Classic klassiekerrally belooft een groot spektakel te worden. De route is in totaal 600 kilometer lang en voert dwars door de Oostenrijkse Alpen. Deelnemers rijden over de Silvretta Hochalpenstrasse, de 2.037 meter hoge Bieler Höhe, de Furkajoch en tot slot de “Grosser Preis von Vandans” als spectaculaire finale. Hieronder een foto van de route zodat je hem ook zelf kan rijden. Klik op de foto voor een grote versie of klik hier.

Opel Commodore 50 jaar

Opel Insignia Grand Sport

We noemden hem al eerder: de Opel Insignia Grand Sport. Dit is de voortzetter van de Commodore-reeks. Comfortabel, elegant, sportief, ruim, veilig en voorzien van de allernieuwste gemakken, waaronder Opel IntelliLux LED® matrix koplampen, vierwielaandrijving met Advanced Torque Vectoring, een head-up display, Opel OnStar, uitgebreide smartphone integratie en natuurlijk wifi! Meer weten over onze nieuwe Insignia? 

Opel Insignia Grand Sport