Skip To Content
Home

Een aerodynamisch hoogstandjeAerodynamica draagt bij aan efficiëntie nieuwe Corsa

Opel Corsa

Niet alleen de aandrijflijnen, maar ook de optimale stroomlijn draagt bij aan de efficiëntie en het lage brandstofverbruik van de nieuwe Corsa. Het is het resultaat van meer dan twintig jaar ontwikkeling.

Opel Corsa

Geen uitzondering

De Opel Corsa is al decennialang een pionier in zijn segment. Niet alleen door zijn innovatieve technologie, maar ook door de uitgekiende aerodynamica. De zesde generatie vormt daarop geen uitzondering.

Opel Corsa

Windtunnel

Opel perfectioneerde de stroomlijn van de nieuwe Corsa in de windtunnel van het Research Institute of Automotive Engineering and Vehicle Engines bij de Universiteit van Stuttgart. Een hele mond vol, maar het is dan ook een heel belangrijke plek.

Opel Corsa

Indrukwekkend lage luchtweerstand

Bij het instituut test Opel namelijk de luchtweerstand van alle nieuwe modellen en dat legt geen windeieren. De nieuwe Corsa heeft namelijk een indrukwekkend lage luchtweerstand van slechts 0,29 Cw. Dat maakt de Corsa één van de meest aerodynamische auto’s in zijn klasse.

Opel Corsa

Lagere luchtweerstand, minder brandstofverbruik

Maar waarom is aerodynamica nu zo belangrijk? Aerodynamica speelt een grotere rol bij het verlagen van de CO2-uitstoot. De luchtweerstandscoëfficiënt van een auto wordt uitgedrukt in een Cw-waarde. Een lagere Cw-waarde betekent minder weerstand, waardoor minder energie nodig is om de auto door de lucht voort te bewegen. Hoe minder hard de motor in de nieuwe Corsa hoeft te werken, hoe minder brandstof hij verbruikt!

Opel Corsa

Automatisch sluitende grille

Om de Corsa zo gestroomlijnd mogelijk te maken, bekeken de technici van Opel elk detail. De onderkant van de Corsa is bijvoorbeeld voorzien van een vlak paneel. Ook de automatisch sluitende grille is uniek. Die sluit automatisch om de luchtweerstand te verlagen. Afhankelijk van de motortemperatuur en snelheid opent of sluit de grille automatisch.

Opel Corsa

IAA Frankfurt

Wil je de nieuwe Corsa met eigen ogen aanschouwen? Dat kan tijdens de autoshow IAA in Frankfurt. Die vindt van 12 tot 22 september 2019 plaats.