Skip To Content
Home

Wat zegt de media over de nieuwe Opel Crossland?Reviews op een rij

Opel Crossland 2021

De orderboeken van de nieuwe Opel Crossland zijn inmiddels geopend en de compacte crossover staat begin 2021 bij de Nederlandse dealers. Prijzen beginnen bij 21.999 euro. Maar wat vinden autojournalisten nu precies van de nieuwe Crossland? We zetten enkele reviews op een rij.

Autovisie: meer volwassen

“De Opel Crossland is de wat ruimere, praktische en goedkopere B-segment crossover van Opel. De Mokka is een wat meer vlotter ogende auto die ook wat duurder en compacter is. Van de Mokka verschijnt bovendien ook een elektrische variant, van deze Crossland niet. De Crossland heeft een hoge zitpositie en een typisch Opel-dashboard. Alles zit netjes in elkaar, er zijn helder afleesbare meters en er is genoeg aflegruimte in de middentunnel. Dat past helemaal bij het gebruiksvriendelijke, praktische karakter van deze Crossland. De grootste veranderingen zijn gedaan aan het rijgedrag van deze compacte SUV. Voorheen stond ie wat beweeglijk op zijn wielen, daar hebben ze wat aan gedaan. De demping is wat straffer geworden, de vering wat taaier, zonder comfort uit het oog te verliezen. De Crossland rijdt nu strakker en fijner, minder onzeker en hij duikt minder bij remmen. Dat zorgt voor een wat volwassener rijdende crossover."

Klik hier voor de complete review van Autovisie

Opel Crossland 2021

Autoweek: echte allemansvriend

De Crossland is de auto voor de familieman die op zoek is naar praktisch gebruiksgemak. Draadloze telefoonlader, strak zakelijk en goed afgewerkt. Fijn rijdende auto, gaat allemaal heel makkelijk en soepel, na een drempel is de beweging snel uit de koets, besturing is voldoende communicatief, auto die zich heel makkelijk laat plaatsen, een echte allemansvriend. 110 pk sterke motor pakt bij lagere toerentallen heel soepel op."

Klik hier voor de complete review van Autoweek

Opel Crossland 2021

AutoRAI.nl: lekker snel en bij de tijd

“De boos kijkende Crossland zal een breder publiek aanspreken, maar hij zit daardoor wel een beetje in het vaarwater van de Opel Mokka. De Crossland is echter een stuk praktischer, waardoor Opel verwacht een andere doelgroep aan te spreken, namelijk gezinnen. Het interieur van de Crossland is ook praktisch hetzelfde gebleven. Het infotainmentsysteem reageert nog lekker snel en is goed bij de tijd. Op de instapvariant na zitten op alle uitvoeringen Android Auto en Apple Carplay. Nieuw is een draadloze oplader voor je smartphone en een head-up display, waardoor je je ogen eigenlijk niet meer van de weg hoeft te halen.”

Klik hier voor de complete review van AutoRAI.nl

Autowereld.com: je hoort hem nauwelijks

“De Opel Crossland is het eerste bestaande model met de nieuwe Vizor-grille, die is geïnspireerd op de 50 jaar oude Opel Manta. Het onderstel werd licht aangepast: de besturing is nu minder vaag rond de middenstand en de vering werd wat minder zompig. De 130 pk-versie waarmee wij rijden, doet weinig fout. Rijd je 100 km/h op de snelweg, dan hoor je hem nauwelijks. Een 0-100 in 10,2 seconden en een top van 198 km/h zijn keurige waarden. Vrolijk worden we ook van de ouderwetse handrem van vlees en bloed, in plaats van de elektronische handrem die tegenwoordig overal in zwang is.”

Klik hier voor de complete review van Autowereld.com

Autozine: aangenamer voor het hele gezin

“Binnenin is de Crossland een typische gezinsauto. Dankzij de hoge bouw staan de stoelen meer rechtop en daarom kan uit een beperkte lengte toch veel ruimte worden gehaald. Niet alleen voorin, maar ook achterin zitten volwassenen prima. De achterbank staat op rails (150 mm) en daarom kan afhankelijk van de situatie worden gekozen voor meer beenruimte achterin of meer bagageruimte. De Crossland heeft voortaan het stoere nieuwe gezicht van Opel met een zwart "masker" waarin de koplampen en het logo worden gevat. De motoren zijn even sterk als voorheen, maar toch iets zuiniger. Het onderstel is meer afgestemd op comfort en dat is aangenamer voor het hele gezin.”

Klik hier voor de complete review van Autozine

Opel Crossland 2021