Skip To Content
Home

Opel e-Rally Cup start in 2020Voorbereiding in volle gang

Opel Corsa-e Rally

De nieuwe ADAC Opel e-Rally Cup gaat tijdens de ADAC Saarland-Pfalz Rally (21 en 22 augustus 2020) officieel van start. Voor die tijd moet er nog een hoop gebeuren.

Uitvoerig ontwikkelingsprogramma

De voorbereidingen voor ’s werelds eerste volledig elektrische rallykampioenschap zijn in volle gang. Op dit moment ondergaan twee exemplaren van de elektrische Corsa e-Rally een uitvoerig ontwikkelingsprogramma bij het Opel Test Center in Dudenhofen. Op die locatie worden ook de reguliere Opel-modellen uitvoerig getest.

Krachtige rallyauto

“Het ontwikkelingsprogramma loopt volledig volgens plan, maar we zijn nog lang niet klaar”, zegt Jörg Schrott, Director Opel Motorsport. “Wij willen onze klantenteams uiteraard een betrouwbare, gebruiksvriendelijke en krachtige rallyauto leveren. De ADAC Opel e-Rally Cup moet het succes van zijn voorganger – de ADAC Opel Rally Cup – moeiteloos voortzetten.”

Opel Corsa-e Rally

Eerst even testen

Nog voor de officiële start in augustus 2020 krijgen teams de mogelijkheid om de nieuwe Corsa e-Rally uitvoerig te testen. Opel en ADAC organiseren twee testsessies voor de teams om de rallyauto’s af te stellen. De datum en locatie van de eerste testsessie – de e-Rally Experience Day – maken Opel en ADAC later bekend. De tweede testmogelijkheid zal onder competitieve omstandigheden plaatsvinden. De teams kunnen hierbij deelnemen aan de ADAC Rallye Oberehe, op 8 augustus, in Rhineland-Palatinate; en zogenoemd R70 evenement met 70 kilometer aan special stages.

Tien wedstrijden

Het eerste seizoen van de ADAC Opel e-Rally Cup bestaat uit tien wedstrijden. Naast de ADAC Saarland-Pfalz Rally nemen de Corsa e-Rally’s ook deel aan de ADAC Rallye Südbayern (26 en 27 september 2020) en de ADAC Rallye Deutschland (15 - 18 oktober 2020). In 2021 volgen nog eens zes rallyevenementen.

Opel Corsa-e Rally

Inschrijven maar!

De inschrijving voor de ADAC Opel e-Rally Cup opent op 15 december. Teams kunnen zich tot 31 januari 2020 inschrijven. Bij de inschrijvingen zijn de benodigde technische trainingen, teamkleding en gratis laadmogelijkheden tijdens rallyevenementen inbegrepen.

Elektrische competitieauto

De Opel Corsa-e Rally neemt het stokje over van de Opel ADAM R2. De nieuwe elektrische competitieauto produceert 100 kW (136 pk) en levert direct vanuit stilstand maar liefst 260 Nm aan trekkracht. De nieuwe Corsa-e maakt elektrisch rijden niet alleen op de openbare weg, maar ook op de rallystages bereikbaar. De krachtige elektromotor, het dynamische rijgedrag en lage gewicht maken hem fun to drive. Opel is de eerste autofabrikant die een volledig elektrische rallyauto heeft ontwikkeld.