Skip To Content
Home

Opel Grandland X Hybrid4 is zuinig!Eerste plug-in hybride van Opel een feit

Opel Grandland X Hybrid4

Dames en heren, dit is hem dan: de eerste plug-in hybride van Opel. De Opel Grandland X Hybrid4. Superzuinig, maar vooral heel erg krachtig!

Brandstofverbruik

De Opel Grandland X Hybrid4 vormt het topmodel van Opels SUV-familie en combineert kracht en praktische bruikbaarheid met een extreem laag brandstofverbruik. Wat verbruikt de Grandland X Hybrid4 dan? Nou, op papier heeft ie een gemiddeld brandstofverbruik van 2,2 l/100 km in combinatie met een extreem lage CO2-emissie van slechts 49 g/km.

Opel Grandland X Hybrid4

Aandrijflijn

Het is bij een plug-in hybride wel belangrijk dat het accupakket wordt opgeladen om zo zuinig mogelijk te rijden. Waaruit bestaat dan de aandrijflijn? In ieder geval uit een 200 pk (147 kW) sterke 1,6-liter viercilinder turbobenzinemotor met directe brandstofinspuiting. Verder heeft de Grandland X Hybrid4 twee 109 pk (80 kW) sterke elektromotoren, een AWD-systeem en een 13,2 kWh lithium-ion accupaket.

Vierwielaandrijving

De eerste elektromotor drijft samen met de verbrandingsmotor de voorwielen aan via een geëlektrificeerde 8-traps automaat. De tweede elektromotor en het differentieel zijn geïntegreerd in de elektrisch aangedreven achteras zodat op verzoek vierwielaandrijving ontstaat.

Opel Grandland X Hybrid4

Elektrisch rijden

Met een volledig opgeladen accu kan de Opel Grandland X Hybrid4 maar liefst 50 kilometer volledig elektrisch rijden. Ideaal in steden. Studies tonen aan dat er bij 80 procent van alle dagelijkse ritten in Duitsland (en een vergelijkbaar aandeel in Nederland) niet meer dan 50 kilometer wordt afgelegd. Met de Grandland X Hybrid4 kan dus het grootste deel van de reis volledig elektrisch en dus emissievrij worden afgelegd.

One Pedal Driving

De Grandland X Hybrid4 heeft ook ‘One Pedal Driving’. Dit is een regeneratief remsysteem waarbij energie wordt teruggewonnen tijdens vertragen. Bij een normaal remsysteem gaat de mechanische energie - opgewekt door wrijving in de remmen - verloren als warmte. Een regeneratief remsysteem zet deze overtollige kinetische energie om in elektriciteit voor het accupakket. De elektrische actieradius van de Grandland X Hybrid4 kan daardoor met wel 10 procent toenemen.

Opel Grandland X Hybrid4

Opladen

Het opladen van het accupakket is heel eenvoudig. Het oplaadpunt van de batterij met een 6,6 kW on-board lader is ondergebracht aan de tegenovergestelde kant van de tankdop. Het accupakket zelf is onder de achterbank geplaatst zodat er geen ruimte verloren gaat in het interieur en de bagageruimte. Optioneel is de Grandland X Hybrid4 met een zwarte motorkap leverbaar.