Home

Lage cost of ownership voor InsigniaWat kost een auto mij?

Opel Insignia

In een auto rijden doe je natuurlijk het liefst zo goedkoop mogelijk. Geldt dat ook voor jou, dan is het verstandig om even goed op te letten. Uit onderzoek blijkt namelijk dat onze nieuwe Insignia bijzonder vriendelijk is voor de particuliere of zakelijke portemonnee.

Total cost of ownership

In dit verhaal kijken we naar de total cost of ownership, kortweg TCO. Oftewel, wat kost het mij om een auto te bezitten, te rijden en te onderhouden? Bij deze aspecten heb je te maken met onderhoudskosten, verzekeringskosten, brandstofkosten, belastingen en de verwachte afschrijving na drie jaar en 90.000 kilometer voor dieselmodellen óf verwachte afschrijving na vijf jaar en 100.000 kilometer voor benzineversies.

Opel Insignia

Onafhankelijk onderzoek

Al deze gegevens zijn onderzocht door de onafhankelijke organisatie Audatex Cost-of-Ownership Solutions. Uit alle cijfers blijkt dat onze nieuwe Insignia een zeer lage total cost of ownership heeft.

Onderbouwen

Dat willen we natuurlijk graag onderbouwen. Neem onze Insignia Grand Sport Business Executive, voorzien van een 100 kW (136 pk) sterke 1,6-liter turbodieselmotor, gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak en een Start/Stop-systeem. De kosten per kilometer komen uit op slechts € 0,35 per gereden kilometer, terwijl het gemiddelde in het segment van de Insignia rond de € 0,40 ligt. Voor onze Insignia Sports Tourer met dezelfde dieselmotor mag je rekenen op minder dan € 0,38 per gereden kilometer.

Opel Insignia

Grote verschillen

Ook de Insignia Sports Tourer Business Executive met 2,0-liter turbodiesel met 125 kW (170 pk) is interessant, want de kosten per kilometer komen uit op € 0,38 ten opzichte van € 0,42 voor de nummer twee in dit segment. Dat is € 0,04 verschil. Met 20.000 kilometer per jaar praat je dan toch al snel over € 800,-. Ook de Business Executive met 121 kW (165 pk) sterke 1.5 Turbo is interessant. De kostprijs per kilometer van de Grand Sport bedraagt minder dan € 0,43 (Sports Tourer: minder dan € 0,44). Ook dat is bijzonder laag ten opzichte van andere modellen.

Opel Insignia