Home

Kon'nichiwa Japan!Opel breidt uit naar Japan

Opel Corsa Japan

Opel heeft grote ambities. Een van die ambities is om van Opel meer dan ooit een wereldmerk te maken. Daartoe breiden we ons verkoopnetwerk steeds verder uit. Opel werd bijvoorbeeld onlangs weer actief in Rusland, Colombia en Ecuador. Daar komt in 2021 Japan bij!

Exportoffensief

Jawel! Opel goes to Japan. Met deze terugkeer op de Japanse markt zet Opel zijn exportoffensief voort. In 2021 komen in het land van de rijzende zon drie modellen op de markt: de succesvolle Corsa, de multifunctionele Combo Tour en de Grandland X SUV. Meer modellen volgen later. Japanse klanten kunnen kiezen uit Opels met efficiënte verbrandingsmotoren. Ook geëlektrificeerde modellen worden geleverd, denk aan de Corsa-e en de Grandland X als plug-in hybride.

Opel Grandland X

Uitstekende reputatie

Waarom worden we actief in Japan? Daar heeft Michael Lohscheller, Opels CEO, een antwoord op. "De Japanse automarkt is een van de grootste ter wereld en Opel heeft er een uitstekende reputatie. Dat wij terugkomen in Japan is een belangrijke stap om onze winstgevende export verder te laten groeien, zoals we hebben beloofd in het strategische plan PACE!. Opel wordt wereldwijd actief. Onze terugkeer naar Japan is daarvan het bewijs."

Klanttevredenheid

In de komende maanden bouwen we bij Opel een dealernetwerk op met vestigingen in de belangrijkste Japanse steden, als basis om gestaag door te groeien. In 2023 moet het Opel-netwerk aanwezig zijn in tachtig procent van het Japanse marktgebied. Opel wil stap voor stap groeien en heeft ook in Japan de focus op winstgevende groei en klantentevredenheid. In Japan zal Opel deel uit maken van de nationale verkooporganisatie van Groupe PSA. Door gebruik te maken van de infrastructuur en expertise van Groupe PSA in Japan, is de terugkeer van Opel naar Japan een stuk eenvoudiger.

Opel Combo Tour