Praatpalen buiten werking, wat nu?Opel heeft een oplossing: OnStar

Opel OnStar

Je hebt het vast al gehoord of gezien: sinds 1 juli 2017 zijn alle 3.300 gele praatpalen langs de Nederlandse wegen uitgeschakeld en voorzien van speciale ‘buiten werking’-hoezen. Het praatpaalboek is gesloten. Hoe nu verder?

Vijf tips

Omdat pech melden via praatpalen niet meer mogelijk is, geeft Rijkswaterstaat vijf tips:

- Altijd een opgeladen mobiele telefoon meenemen, eventueel met een opgeladen powerbank. 
- Het telefoonnummer van de pechhulpverlener paraat te hebben. 
- Indien mogelijk door rijden naar een pechhaven, parkeerplaats of benzinestation. 
- Bij een pechgeval of incident direct achter de vangrail gaan staan met een veiligheidshesje aan. 
- Zo snel mogelijk hulp te laten komen.

Superhandig: OnStar

Opel heeft een eenvoudigere oplossing: OnStar. Deze persoonlijke mobiliteits- en service assisent staat 365 dagen per jaar en 24 uur per dag tot je beschikking. Wat OnStar allemaal te bieden heeft? De geïntegreerde Wi-Fi Hotspot biedt tot 7 apparaten tegelijk toegang tot het internet onderweg. Ook kan je eenvoudig een hotelkamer boeken, een parkeerplek vinden, een voertuigdiagnose opvragen, bestemmingen opvragen en direct naar de navigatie laten sturen en je auto bij diefstal lokaliseren.

Opel OnStar hotel boeken

Uitstekend alternatief

En OnStar vormt een uitstekend alternatief voor de beroemde gele praatpaal, want de dienst biedt ook Automatic Crash Response, een 24/7 noodoproep-dienst én pechhulp. Leggen we even uit.

Automatic Crash Response

Automatic Crash Response biedt directe hulp bij een aanrijding. Zodra de airbag geactiveerd wordt, treedt het systeem in werking. Alle belangrijke voertuiggegevens worden direct aan OnStar doorgegeven: locatie, rijrichting en de ernst van het ongeval. Zelfs als je in het buitenland bent en een ongeluk krijgt, volgt een oproep van een OnStar adviseur die jouw taal spreekt.

24/7 Noodoproep-dienst

Heb je zelf, een van je passagiers of een medeweggebruiker met spoed medische zorg nodig? Druk dan op de SOS-knop voor hulp. De OnStar adviseur maakt gebruik van GPS om de exacte locatie door te geven aan de medische hulpdienst, die zo snel mogelijk naar de auto komt.

Opel OnStar

Pechhulp

Pech onderweg kan iedereen krijgen. OnStar biedt hulp, zelfs wanneer je in onbekend gebied rijdt en je mobiele telefoon geen bereik heeft. Een druk op de Service-knop is voldoende om contact op te nemen met de OnStar adviseur. De adviseur luistert wat het probleem is en helpt je verder. Als het nodig is, stuurt de OnStar adviseur een professionele pechhulpdienst naar je locatie.

Opel OnStar

Meer informatie

Handig toch, dat OnStar? En het leuke is dat OnStar standaard of optioneel beschikbaar is voor vrijwel elke nieuwe Opel.