Skip To Content
Home

Acht tips voor een veilige vakantiereisKlaar voor de zomer?

Opel Astra Sports Tourer

Inpakken, instappen en rijden maar! Is jouw Opel helemaal klaar voor de zomer? We geven je acht tips.

Vignetten en regels

Vertrek je richting het buitenland? Zorg er dan voor dat de juiste milieustickers en vignetten op de voorruit zitten. In steeds meer Europese landen zijn er milieuzones van kracht waar een sticker of vignet verplicht is. Op internet kun je stickers gemakkelijk aanschaffen. Vertrek je richting Frankrijk? Neem dan altijd de verplichte alcoholtester mee.

Met de caravan op pad

Ga je deze zomer met de caravan of aanhanger op pad? Controleer dan altijd je bandenspanning van de Opel en het aangekoppelde voertuig. Test ook of alle verlichting nog werkt en de verloopstekker goed vastzit. Er zijn vier verschillende soorten stekkers voor een caravan. Schaf desnoods een adapter aan.

Check, check, dubbelcheck

Tijdens de warme zomermaanden moet jouw Opel extra hard werken. Daarom moet je ervoor zorgen dat hij in topconditie is. Controleer de bandenspanning, vloeistoffen, airconditioning en de verlichting. Wordt de airconditioning niet koud? Laat hem dan vullen of reinigen bij de Opel-dealer.

Opel Astra Sports Tourer

Navigatie

Door heel Europa wordt er continu aan de weg gewerkt. Voorkom dat je fout rijdt en laat je navigatie updaten bij de Opel-dealer. Dan rijd je in één keer zorgeloos naar je vakantiebestemming.

Waar kun je laden?

Met een WLTP-actieradius van 380 kilometer en 371 liter bagageruimte is de Opel Ampera-e perfect voor een lange reis. Bereid je goed voor door vooraf de laadpunten langs de route op te zoeken. Via de website van de ANWB kun je de laadmogelijkheden in veel Europese landen bekijken.

Hop, de berg op!

Trek je de Alpen in? Pas dan je rijstijl daarop aan. Zorg ervoor dat je altijd het juiste toerental behoudt om vlot de berg op te rijden. Probeer bergaf zoveel mogelijk op de motor te remmen. Is de Opel voorzien van een automatische transmissie? Schakel dan handmatig door de versnellingen.

Tolpoortjes

In Frankrijk, Italië en Spanje ontkom je op de snelweg niet aan tolpoortjes. Je kan ze snel en soepel passeren met een tolbadge. De tolpoort registreert de badge en het gekoppelde kenteken, waardoor je snel doorrijdt. Ook het betalen met een creditcard bespaart een hoop tijd en moeite.

Handige accessoires

Kom je ruimte tekort? Informeer dan bij de Opel-dealer naar passende accessoires. Zij vertellen je graag over de juiste dakkoffer, bagageverdeler of fietsendrager. Kijk voor meer informatie over accessoires op deze pagina.