Skip To Content
Home

Veiligheid én rijplezier dankzij vierwielaandrijvingHightech vierwielaandrijving voor Opel Grandland en Insignia

Vierwielaandrijving voor veiligheid én rijplezier

Opel laat zien dat veiligheid het rijplezier niet in de weg hoeft te zitten. Zowel de plug-in hybride Opel Grandland Hybrid4 als de sportieve GSi-uitvoering van de Opel Insignia zijn voorzien van vierwielaandrijving. Dat zorgt onder alle omstandigheden voor optimale grip. Ideaal voor een fijn potje sturen, maar ook lekker veilig op weg naar de wintersportbestemming.

Vierwielaandrijving voor veiligheid én rijplezier

Het beste van twee werelden

De aandrijflijn van de plug-in hybride Opel Grandland Hybrid4 bestaat uit een 1.6-liter turbobenzinemotor die samen met een elektromotor de voorwielen aandrijft en nog een elektromotor die de achterwielen aandrijft. Het resultaat is vierwielaandrijving, een systeemvermogen van tot 221 kW (300 pk) en een topsnelheid van 235 km/u. Gegarandeerd rijplezier dus, terwijl je dankzij de hybride aandrijving ook nog eens heel zuinig rijdt! Afhankelijk van de rijmodus is de vierwielaandrijving permanent actief, zodat je altijd optimale grip hebt.

Vierwielaandrijving voor veiligheid én rijplezier

Opel Insignia: Twinster en FlexRide

De sportieve Opel Insignia GSi, maar ook de 128 kW (174 pk) sterke versie van de turbodiesel, zijn voorzien van ‘reguliere’ Twinster-vierwielaandrijving. Die maakt gebruik van een dubbele koppeling zonder differentieel. In andere woorden: de aandrijving wordt optimaal verdeeld over alle wielen en de auto reageert zeer direct en nauwkeurig op jouw input. Bij de vierwielaandrijving hoort ook FlexRide, het adaptieve onderstel van Opel. In fracties van een seconde wordt de onderstelafstelling aangepast op de omstandigheden en je kunt zelf kiezen of daarbij de nadruk ligt op bijvoorbeeld comfort of sportiviteit. De ervaren rijder kan bij de GSi zelfs het ESP uitschakelen voor een beetje meer uitdaging.

Vierwielaandrijving voor veiligheid én rijplezier