Wat doet Opel aan het milieu?Opel draagt het milieu al jaren een warm hart toe.

Als automerk zien we het als onze plicht om autorijden zo milieuvriendelijk mogelijk te maken. En dat doen we al jaren. Zo waren we bijvoorbeeld in 1981 een van de eerste automerken die autolakken op waterbasis ging gebruiken. Dit had een grote positieve impact op het milieu. Ook nu maken we ons sterk voor het milieu.

Recycling

Een belangrijk aspect waarop we ons richten is recycling. Dat start al tijdens de ontwikkeling van een nieuwe auto. We kijken goed naar de materiaalkeuzes en naar het ontwerp. Het uiteindelijke doel is dat we geproduceerde afvalstoffen tijdens de voertuigproductie verminderen en de materialen van sloopauto’s zoveel mogelijk terugwinnen. Op deze manier houden we de waardevolle grondstoffen en energiebronnen die de aarde biedt in stand.

Schonere verbranding

Tijdens de ontwikkeling van nieuwe motoren ligt de focus niet alleen op het verkrijgen van meer vermogen. Voor jou als bestuurder is die extra power natuurlijk altijd fijn, maar het is wel zo geruststellend om te weten dat de motoren veel efficiënter zijn en minder CO2-emissie hebben. Per generatie worden motoren schoner, stiller en krachtiger. Daarnaast ontwikkelen we ook motoren die geschikt zijn voor LPG en CNG (Bi-Fuel en Compressed Natural Gas). Die brandstoffen zijn niet alleen milieuvriendelijk, maar ook 40 procent goedkoper voor de eigenaar. In vergelijking met normale brandstof ligt de CO2-uitstoot van LPG 10 tot 13 procent lager. Voor CNG is dat zelfs 20 procent.

Nieuwe technologieën

Naast reguliere brandstofmotoren richten we ons ook op elektrische aandrijving. Zo lanceren we in 2017 de nieuwe Ampera-E met een aanzienlijk grote actieradius van meer dan 300 kilometer én, niet heel onbelangrijk, een bereikbare prijs. Opel heeft ook waterstoftechnologie in huis, maar dat is voorlopig toekomstmuziek. Opel kan in ieder geval alle kanten op in de toekomst.

Op dieet

Om de CO2-uitstoot van onze modellen te verlagen, maken we nieuwe auto’s ook aanzienlijk lichter. Goed voorbeeld is de nieuwe Astra die ten opzichte van zijn voorganger 120 tot wel 200 kilogram lichter is geworden. Hoe we dat hebben gerealiseerd? Lichtere maar krachtige staalsoorten gebruiken. Alleen al door lichtere staalsoorten voor het onderstel en de wielophanging toe te passen, bespaarden we vijftig kilo. Goed voor het milieu en leuk voor jou, want de Astra stuurt daardoor nog beter.

Fietsen gezond voor jou en milieu

Met ons FlexFix-systeem moedigen we onze rijders aan om vaker de fiets te pakken. Met het optionele FlexFix-systeem geïntegreerd in de achterbumper kun je fietsen makkelijk vervoeren. Bij het bezoeken van een grote stad hoef je echt niet te parkeren in de drukke binnenstad. Je parkeert je auto buiten de stad en legt de laatste kilometers naar het centrum per fiets af. Goed voor het milieu en voor jouw conditie.