Home

TALENT WINT DROOMSTAGE OPEL.Collin Beij gaat met Opel ADAM R2 team Timo van der Marel op droomstage.

Collin Beij

Het zit erop: de finale van de wedstrijd voor een ultieme droomstage in het WK Rally Monte Carlo-team van Timo van der Marel. Op 5 januari 2019 streden 25 talenten en studenten autotechniek in Utrecht om deze ultieme stageplek. Opel creërde deze droomstage om in te spelen op en aandacht te vragen voor het feit dat er al jaren een tekort is aan automonteurs in Nederland.

De 25 deelnemers werden uitgedaagd op het gebied van communicatie, bush mechanics (het vinden van een creatieve oplossing), stress, werkdruk, planningsvermogen en fysieke gesteldheid. De 21-jarige Collin Beij uit Sassenheim en tweedejaars student autotechniek is uiteindelijk door Timo van der Marel en zijn crew persoonlijk uitgeroepen tot de winnaar van de droomstage bij Opel. Collin Beij gaat nu samen met het professionele team van Timo en Rebecca van der Marel naar Monte Carlo om van 23 tot en met 27 januari 2019 te strijden om de titel.

Rallysituaties gesimuleerd tijdens finaledag
De 25 talenten en studenten autotechniek moesten tijdens de intensieve finaledag diverse opdrachten uitvoeren. Behalve het testen van communicatieskills en een Meet & Greet met Timo van der Marel bedacht Opel ook een Fit-challenge waarbij iedere deelnemer individueel een parcours moest afleggen. Hoe sneller de tijd, hoe beter de score. Ook simuleerde Opel situaties die bij een rally kunnen ontstaan, zoals een snelle bandenwissel of demontage van een portier. De bedoeling: zo snel en professioneel mogelijk een oplossing bedenken voor een probleem.

Nauwkeurig en professioneel
"Het was een pittige klus om een winnaar uit de 25 deelnemers te kiezen", stelt Timo van der Marel. "Iedereen moest flink aan de bak. Tijdens de fitnesstest moesten deelnemers banden zo snel mogelijk van plek A naar plek B brengen en op hardheid sorteren. Collin wist bij dit onderdeel zijn hoofd het meest koel te houden. Hij was de snelste en ook het meest secuur, want fouten maken mocht bij dit onderdeel niet. Ook bij andere stressvolle situaties werkte hij nauwkeurig en netjes. Hij kwam goed en professioneel over en presteerde bij alle onderdelen boven verwachting.

Grote eer
"Ik vind het geweldig dat ik deze droomstageplek in de WK Rally Monte Carlo crew van Timo van der Marel krijg toegewezen. Alle uitdagingen tijdens de finaledag waren niet allemaal even eenvoudig, maar dat ik als winnaar ben uitgeroepen, vind ik gewoon te gek en een hele grote eer. En nu op naar Monte Carlo, ik heb er zin in!", zegt Collin Beij trots.

Stage bij Opel-dealer bedrijven
Voor veel jongeren die kiezen voor een studie autotechniek is sleutelen aan de auto van een topcoureur een ultieme droom. En studenten die deze ultieme werkervaringsplek mislopen, zijn uiteraard van harte welkom voor een mooie stage bij één van de vele Opel-dealerbedrijven in Nederland.

Tekort aan automonteurs
De droomstage is onderdeel van de ‘Unlock Your Potential’-campagne, waarbij het beste in mensen naar boven gehaald wordt op basis van doorzettingsvermogen, daadkracht en lef. De droomstage sluit hier perfect op aan. Opel creërde deze droomstage om in te spelen op en aandacht te vragen voor het feit dat er al jaren een tekort is aan automonteurs in Nederland.