Home

Wintertijd! Innovatieve koplampen Opel bieden uitkomstIntelliLux LED Matrix-verlichting voor Opel Corsa, Astra en Insignia

Opel Corsa

De donkere dagen zijn begonnen. Dan is het extra belangrijk dat je de verlichting van je auto controleer zodat je goed zicht hebt op de weg. Over goed zicht gesproken: de slimme innovatieve koplampen van Opel vormen een prima remedie voor de wintertijd.

Indrukwekkende lichtopbrengst

Door de wintertijd is het vanaf heden in de ochtendspits grotendeels donker. Eigenaren van een Opel Astra of Insignia met IntelliLux LED Matrix-verlichting hebben geluk, want deze verlichting heeft een indrukwekkende lichtopbrengst. De LED Matrix-verlichting reikt tot wel vierhonderd meter ver – heel belangrijk in deze tijd van het jaar, wanneer fietsers vaak slecht verlicht aan het verkeer deelnemen. De Opel-rijder ziet fietsers eerder en kan dus tijdig reageren.

Opel Corsa

Niet-verblindende LED-verlichting

Opel introduceert deze IntelliLux LED Matrix-verlichting nu ook in de nieuwe Corsa en Corsa-e. Met de introductie van de adaptieve, niet-verblindende LED-verlichting in zijn meest compacte model maakt Opel technologie die normaal alleen in dure modellen leverbaar is, voor steeds meer mensen bereikbaar.

Opel IntelliLux Matric LED-verlichting

Krachtiger en preciezer

Maar wat houdt IntelliLux LED Matrix-verlichting nu precies in? Het licht van deze koplampen is krachtiger en preciezer te verdelen ten opzichte van xenon- en normale verlichting. IntelliLux LED Matrix-verlichting zorgt dus voor extra veiligheid, meer zicht en daardoor meer comfort en rust in deze donkere dagen.

Opel IntelliLux Matric LED-verlichting

Altijd de perfecte lichtbundel

Zodra de auto de bebouwde kom verlaat, schakelt de matrix-verlichting over op grootlicht en past zijn lichtbundel continu aan de situatie aan. Ongeacht of de Corsa, Astra of Insignia op de snelweg, provinciale weg of in een bocht rijdt. Afhankelijk van het model passen de 8, 16 of 32 LED-segmenten van de koplampen zich automatisch aan. Individuele LEDs schakelen in een milliseconde in of uit om voor optimaal zicht te zorgen, zonder andere weggebruikers te verblinden. Vooral dat laatste is handig, want je hoeft dus niet meer zelf de lichthendel terug te halen om grootlicht uit te schakelen.

Opel IntelliLux Matric LED-verlichting

Adaptive Forward Lighting

De verlichting in de Grandland X en Mokka X gaat nog een stapje verder. De verlichting van die modellen is optioneel uitgerust met dynamische bochtverlichting (AFL, Adaptive Forward Lighting) die met camerabeelden werkt. De LED-koplampen passen hun lichtbundel aan en zorgen voor beter licht en zicht dan oudere verlichtingssystemen. Dankzij de automatische grootlichtfunctie hoeft de bestuurder niet steeds handmatig het grootlicht in en uit te schakelen om verblinding van tegenliggers te voorkomen. De dynamische verlichting heeft tot wel acht functies: verlichting voor in de stad, op buitenwegen, op snelwegen, in bochten, om af te slaan en om te parkeren, plus grootlichtassistentie en een automatische dimfunctie.

Opel IntelliLux Matric LED-verlichting