SKIP TO CONTENT
Opladen

ALLES OVER HET OPLADEN VAN EEN ELEKTRISCHE AUTO.

Hier vindt u uitgebreide informatie over alles wat van belang is bij het opladen van een elektrische auto.

Uw elektrische Opel wordt om te beginnen geleverd inclusief een type 2 laadkabel, die geschikt is om op te laden aan een gewoon stopcontact. 

 

Maar u wilt waarschijnlijk ook sneller kunnen laden en op andere plaatsen dan thuis. Daarover vindt u hier alle benodigde informatie. Welke mogelijkheden zijn er? Welke kabels hebt u daarvoor nodig? Hoe houdt u controle over uw kosten? En hoe snel kan het? U zult merken dat het allemaal eenvoudiger is dan u misschien gedacht had. Zo wordt elektrisch rijden nog leuker! 

GEBRUIK DE JUISTE KABEL.

Welke kabel u nodig hebt, hangt af van het laadstation waar u wilt opladen. Bij de Opel dealer vindt u een uitgebreid assortiment, voor opladen thuis en bij DC-snelladers langs de snelweg.

Klaar voor gebruik: uw stopcontact thuis

2,3 kW

 

Opladen aan een gewoon stopcontact is gemakkelijk: geen installatie nodig en de mode 2-kabel die u bij uw elektrische auto geleverd krijgt, past direct. Stopcontacten zijn bovendien overal te vinden. 

 

De communicatie tussen de auto en de laadpoort wordt verzorgd door de "In-Cable Control Box (ICCB)", die garandeert dat het opladen veilig verloopt.

 

Waar u wel rekening mee moet houden, is dat opladen via het stopcontact niet erg snel gaat. Voor 10 km rijbereik moet u ca. 1 uur opladen.1 Daarom raden wij aan om voor het regelmatig opladen van uw auto een van onze Wallboxen te installeren.

 

Deze laadmethode is geschikt voor mij als…

 

  • ik ergens moet opladen waar geen publiek laadpunt beschikbaar is, bijvoorbeeld bij familie of vrienden;
  • ik een plug-in hybride heb, die in één nacht helemaal kan worden opgeladen2
Publieke snelladers
Langs veel snelwegen vindt u publieke DC-snelladers, die de batterij van uw Corsa-e tijdens een koffiepauze van een half uur tot 80% 1 van de volledige capaciteit opladen. 

Terwijl Wallboxen op wisselstroom (AC) werken, werken de snelladers langs de snelweg op gelijkstroom (CD). Het grote voordeel is, dat dit veel sneller gaat!

Met Charge-my_Car van Free2Move heeft u niet alleen eenvoudig toegang tot snelladers door heel Europa, maar kunt u via de laadpas ook eenvoudig betalen.

 

Voor de aansluiting op een snellader is een Mode 4-laadkabel nodig.  

 

Alleen 100% elektrische auto's, zoals de Corsa-e, kunnen opladen bij een DC-snellader. Doordat de batterij van plug-in hybrides een lagere capaciteit hebben, is de laadmethode voor deze auto's niet geschikt.

 

Deze laadmethode is geschikt voor mij als…

 

  • ik de batterij regelmatig snel wil opladen om weer een lange afstand te kunnen rijden.
Allround-oplossing: universele laadkabel

1,8 kW tot 11 kW

 

De universele laadkabel doet wat zijn naam belooft: opladen via een stopcontact én via een publieke AC-laadpaal.

 

De universele laadkabel is geschikt voor een vermogen tot 11 kW (ca. 60 km rijbereik opladen in één uur). Deze snelheid kan echter alleen bereikt worden als er een 3-fasen stopcontact (CEE16) beschikbaar is. Als de laadkabel wordt aangesloten op een gewoon (1-fase) stopcontact, gedraagt hij zich als een Mode 2-laadkabel en gaat het opladen langzamer.

 

Tip: Omdat het elektriciteitnet in Nederland standaard een 3-fasen netwerk is, kan een installateur eenvoudig de installatie van een 3-fasen stopcontact bij u thuis verzorgen. 

 

Adapters voor verschillende typen aansluitingen zijn te vinden in de Opel+ Online Accessoirescatalogus

 

Deze laadmethode is geschikt voor mij als…

 

  • ik mijn auto 's nachts gemakkelijk wil opladen;
  • ik mijn auto afwisselend thuis en bij een publieke Iaadpaal oplaad;
  • ik flexibel wil zijn en overal wil kunnen opladen.

 

Tip: als u vooral thuis oplaadt en soms bij een laadpaal, raden we voor thuis een Wallbox aan en voor onderweg een lichtgewicht Mode 3-laadkabel.

GEMAKKELIJK THUIS LADEN MET EEN WALLBOX.

De gemakkelijkste manier om uw elektrische auto thuis op te laden, is met een oplader aan de wand of op een paal. Aan een Wallbox laadt uw elektrische auto sneller op dan aan een stopcontact, terwijl u bovendien meer controle hebt over het laadproces. 

Een Wallbox is eenvoudig te gebruiken, omdat hij voorgeprogrammeerd is. Een Smart  Wallbox biedt nog meer gemak, omdat hij verbonden is met het internet en te bedienen is via een app. Daardoor hebt u nog meer overzicht over het laadproces en de mogelijkheid rapportages van gebruik en kosten te maken, het opladen vooraf te programmeren en het gebruik door verschillende gebruikers bij te houden.

 

Opel biedt verschillende soorten Wallboxen en Smart Wallboxen. We helpen u graag om het type te kiezen dat het beste bij uw auto, uw wensen en uw situatie past. 

Wallbox

1-fase: 3,7 en 4,6 kW of 7,4 kW

3-fasen: 11 kW

 

De handigste manier om uw elektrische Opel op te laden, is via een Wallbox (wandlader), die beschikbaar is in een 1-fase en 3-fasen uitvoering. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller uw auto oplaadt. De 3-fasen Wallbox biedt daarom de hoogste laadsnelheid.

 

Deze laadmethode is geschikt voor mij als…

 

  • ik meestal thuis oplaad;
  • als ik geen behoefte heb aan andere functies, zoals verbinding met het internet en aansturing via een app.

 

De verschillende Wallboxen zijn te vinden in de Opel+ Online Accessoirescatalogus. 

Slimme wallbox

1-fase: 7,4 kW

3-fasen: 11 kW of 22 kW

 

De ideale oplossing om een Wallbox met meerdere gebruikers te delen en/of gemakkelijk gebruiksgegevens en elektriciteitskosten uit te lezen. De slimme Wallbox is verbonden met het internet en kan via een app aangestuurd worden.  Hij is beschikbaar in een 1-fase en 3-fasen uitvoering.

 

Deze laadmethode is geschikt voor mij als…

 

  • ik behoefte heb aan extra functies, zoals rapportage van gebruiksgegevens en aansturing op afstand via een app.
  • de Wallbox gedeeld wordt en ik het elektriciteitsgebruik per gebruiker wil uitsplitsen.

 

De verschillende Wallboxen zijn te vinden in de Opel+ Online Accessoirescatalogus. 

OPLAADTIJDEN.

Vergelijk de oplaadtijden van verschillende kabels en Wallboxen.

* Het aangegeven rijbereik is berekend volgens de WLTP-meetmethode, die sinds 1 september 2018 de basis vormt voor de typegoedkeuring van nieuwe voertuigen. Het bereik in de praktijk kan variëren, afhankelijk van de gebruiksomstandigheden en factoren als de snelheid, het gebruik van klimaatregeling (zoals airconditioning en verwarming) in het voertuig, de rijstijl en de buitentemperatuur. De oplaadtijd hangt in het bijzonder af van het vermogen van de ingebouwde lader van het voertuig, de laadkabel en het type en het vermogen van het gebruikte laadpunt. De hier gegeven waarden zijn uitsluitend bedoeld als indicatie en hebben derhalve geen algemene waarde. Uw Opel dealer vertelt u graag meer. Kijk voor meer informatie over de WLTP-meetmethode op www.opel.nl/tools/wltp-brandstofverbruik.html

INSTALLATIE.

Wij helpen u graag om een installateur te vinden die de wallbox van uw keuze vakkundig voor u installeert.

 

AAN DE SLAG!

Wij bieden diverse laadsystemen om elektrische auto's gemakkelijk thuis of op het werk op te laden. Bij onze partner Engie bent u aan het juiste adres voor de vakkundige installatie van uw laadpunt.

OPEL+ ACCESSOIRES VOOR ELEKTRISCHE AUTO'S. 

Opladen is een fluitje van een cent - of u nu in een 100% elektrische auto rijdt of in een plug-in hybride, thuis of onderweg wilt laden of de juiste kabel zoekt om zo efficiënt mogelijk te laden bij een DC-snellader. Bij Opel vindt u een uitgebreid assortiment accessoires, van diverse Wallboxen en kabels tot stevige tassen om uw oplaadbenodigdheden netjes mee te nemen.

ONTDEK DE ELEKTRISCHE AUTO'S VAN OPEL.